Το έργο αφορά την ανακαίνιση της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων με την επωνυμία «ΜΑΡΕΠΗ» στην περιοχή της Νίκαιας. Η πρόκληση της ανακαίνισης ήταν η μετατροπή τμήματος του ισογείου σε ένα φιλόξενο, μοντέρνο και ευχάριστο περιβάλλον, τόσο για τους εργαζομένους και τους ενοίκους, όσο και για τους επισκέπτες, βασιζόμενοι στις ιδιαίτερες ανάγκες του χώρου. Οι περιοχές που μελετήθηκαν είναι ο χώρος εισόδου, reception και τα γραφεία διεύθυνσης.

Η αρχή της σχεδίασης γίνεται με την custom made θύρα εισόδου, από μέταλλο και γυαλί που με τις γεωμετρικές φόρμές της, προδιαθέτει τον επισκέπτη για το design που θα συναντήσει στην πορεία. Εσωτερικά του χώρου, κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί το έπιπλο της reception που συνδυάζει το ξύλο σε φυσική απόχρωση με λευκό μάρμαρο. Κρυφός φωτισμός που διατρέχει περιμετρικά την οροφή, αναδεικνύει τις γεωμετρίες της κατασκευής. Ο επισκέπτης, καθώς περιηγείται οπτικά στο χώρο, συναντά δύο κάθετα μεταξύ τους διαχωριστικά πετάσματα, από μέταλλο και γυαλί που συνομιλούν με τη θύρα εισόδου και  λειτουργούν σαν διαχωριστικά των γραφείων διεύθυνσης με τον χώρο αναμονής. Μοντέρνα έπιπλα κυριαρχούν στο χώρο. Τέλος, η χρωματική παλέτα που ακολουθείται είναι σε γήινες και φυσικές αποχρώσεις, με μοναδική εξαίρεση το πολύχρωμο χαλί στο χώρο αναμονής,  που δίνει μια πινελιά χρώματος στο design. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν είμαστε διαθέσιμοι αυτοί τη στιγμή. Παρακαλώ στείλτε μας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν.

Sending

©2020 Αικατερίνη Ευθυμίου. Εγκατάσταση, παραμετροποίηση και φιλοξενία από τη Νέσσος Πληροφορική

Log in with your credentials

Forgot your details?